Leven als god in Frankrijk


Waarom investeren in een tweede verblijf in Frankrijk?

Een tweede verblijf in Frankrijk is de laatste jaren steeds populairder aan het worden.


Zowel onder Belgen als onder Nederlanders is het concept van een verblijf in het buitenland erg in trek. Voor velen is het wonen in dit Bourgondische land een ware droom. De droom van een verblijf in Frankrijk kan gemakkelijk tot werkelijkheid worden gebracht, maar waarom zou u nu juist voor Frankrijk kiezen?

De sterke economie

Bij het zoeken naar een verblijf in het buitenland is het van belang om ook de lokale economie in ogenschouw te nemen. Frankrijk heeft altijd al een sterke en grote economische rol gespeeld in Europa en doet dat nog steeds. Op dit moment is het de zevende economie in de wereld en na Duitsland de sterkste economie binnen de EU (als we het VK buiten beschouwing laten ivm de Brexit). 


Onder de Mediterraanse landen kunnen we met zekerheid stellen dat het veruit de meest stabiele economie is. Een investering in dit land lijkt dus een stabiele optie, aangezien we financieel niet om dit land heen kunnen. Maar er zijn nog meer aspecten die het land interessant maken.

De schone natuur

Frankrijk is een groot en zeer divers land. In de Alpen kan je perfect skiën in de winter, en in de zomer kan je aan kustplaatsen de beste stranden vinden van Europa. Mensen die van bergen, groene bossen of gezellige kleine steden houden komen allemaal ook aan hun trekken. Kortom, Frankrijk is van alle markten thuis.

Bereikbaarheid

Zeker Noord-Frankrijk is binnen een handvol uren te bereiken met de auto.


Zuid-Frankrijk is wel een stuk verder, maar is prima te bereiken via de auto snelweg aangezien dit land over goede kwaliteit wegen beschikt. Bovendien heeft Frankrijk ook één van de beste hoge snelheidslijnen ter wereld, de TGV. Deze supersneltrein, met een maximum snelheid van 320 km/u, verbindt Parijs met Brussel in 90 minuten.


Verdere connecties met de Thalys tussen Rotterdam en Parijs zijn ook zeer goed. Zo ben je vanaf Rotterdam Centraal in circa 2 uur en 30 minuten in Parijs met de trein. 

Cultuur

Frankrijk is een land bij uitstek geschikt voor de rijkheid in cultuur. Iedereen kent de restaurants, de Franse keuken, de natuurlijke producten en ga zo maar door. Ontbijten met de beste croissants of lekker natafelen met de beste kazen en top wijnen - het land heeft in dit gebied zeer veel te bieden.


Frankrijk is verder ook interessant omdat het de invloeden van de Noord - en West Europese keuken samen brengt met de Mediterraanse invloeden. Er is dus echt voor ieder wat wils. Verder beschikt Frankrijk ook over de beste musea ter wereld, en is het land vol beeldschone Chateaus en pittoreske kerken. Voor de mensen die graag de nieuwste mode dragen en van shoppen houden, dat is ook heel goed te doen in de verschillende cosmopolitaanse steden.

Sport

Voetbal en wielrennen zijn de grootste sporten die in Frankrijk beoefend worden. Zo is de huidige wereldkampioen op dit moment het Franse team, ook wel Les Bleus genoemd.


Verder doorkruist elk jaar de Tour de France, de grootste wielerronde ter wereld, ook het land. Aan dit evenement doen de bekendste namen uit de wielersport mee. Bovendien is dit spektakel met jaarlijks 12 miljoen bezoekers een grote toeristen attractie. Wereldwijd wordt dit evenement door maar liefst 4,5 miljard mensen op tv gevolgd. 

De kosten

Leven in Frankrijk is alle gevallen niet duurder dan België en Nederland. Zo zijn de gemiddelde jaarlijkse leefkosten bijvoorbeeld minder hoog dan in België en Nederland.


Supermarkten zijn zeer schappelijk met hun prijzen, zeker in het geval van de lokale etenswaren. Daarnaast mogen Franse supermachés hun eten niet weggooien, dus zijn er altijd goede promoties en kortingen te vinden.


Voor de mensen die verblijf in het buitenland willen kopen; de huizenprijzen voor een Franse woning zijn vaak een pak lager geprijsd dan wat wij gewend zijn in de Lage Landen. 

Wonen en werken

Werken in Frankrijk is ook zonder problemen te realiseren. Binnen de EU zijn er namelijk geen extra papieren nodig on aan de slag te kunnen, onder de regeling vrij verkeer werknemers binnen de EU-lidstaten. Vestigen in dit land is voor mensen binnen de EU ook gemakkelijk te realiseren. Verder is het wel handig om de Franse taal machtig te zijn. Dat is voor het werk in ieder geval wel vaak wel een vereiste. Het is dus wel verstandig om uzelf in die taal te verdiepen

Wij kunnen concluderen dat Frankrijk op alle fronten een zeer aantrekkelijk land en zeker ook een goede optie om uw tweede verblijf of wellicht een andere vastgoedinvestering te maken. Mocht ik u overtuigd hebben, dan wens ik u alvast veel plezier met uw leven als god in het prachtige Frankrijk.

Over Vastgoedkijker

Vind uw ideale investering via Vastgoedkijker.com. Hier vergelijkt u makkelijk en snel een waaier aan verschillende projecten in België en in het buitenland.